Expeditie Genesis

Samen Genesis lezen op Het Plein van Siena

"Aanzitten met Abraham, Isaak en Jacob", - dat beeld hoort bij “het koninkrijk der Hemelen”, het visioen van de verhalen die geschiedenis gemaakt hebben en nog maken.

Van najaar 2014 tot voorjaar 2015 gaan we op expeditie door het boek waar de bijbel mee opent. Het zijn de verhalen over Abraham, Isaak, Jacob, Jozef en zijn broers. Daaraan gaan vooraf de inleidende verhalen over Adam en Eva tot en met de Toren van Babel, met het scheppingsverhaal aan het hoofd.

We gaan op expeditie. U gaat dus niet zitten om te luisteren, maar mee op weg. Omhoog en omlaag over de toppen en door de dalen. Zelf meehelpen de weg te zoeken en te vinden.

In 14 bijeenkomsten gaan we op weg om samen Genesis te lezen.
De deelnemers krijgen sleutels en materiaal om voor zichzelf en zijn of haar tochtgenoten een weg te banen.

Het is de bedoeling jezelf tot mee-lezer te maken en mee te gaan spreken rond de teksten. Vragen, antwoorden en een zekere betrokkenheid doen het werk. Mee gaan doen aan de communicatie rond teksten die onbetwistbaar horen tot de basis van onze cultuur.

Data:
7 en 21 oktober;

4 en 18 november;
2 en 16 december;
13 en 27 januari;
10 en 14 februari,
10 en 24 maart;
7 en 21 april

Een bijbel is nodig, het mag gerust een oudere vertaling zijn of een exemplaar dat u ergens op zolder van de een of de ander tegenkomt. We gaan op weg met dezelfde tekst. Op de eerste tocht wordt die U aangereikt. We zullen ook af en toe een klein uitstapje maken. Daarom hebt een steeds een hele bijbel bij U.


Neem vrienden en kennissen mee. Het wordt zeker werken, maar het wordt ook gemoedelijk. Samenzweren rond de oude verhalen die onze musea , concertzalen en kerken vullen, die ons zicht op mensen mede bepalen. Hij zijn ook de verhalen die aan de orde zijn in de synagoge, de kerk en de moskee.

14 tochten/bijeenkomsten.
Kennis of "bepaalde inzichten" worden niet verondersteld.
Plaats: Plein van Siena, Rijnstraat 109
Prijs: rond 90 euro
Inschrijven via Het Plein van Siena
Maximum aantal deelnemers 40.
De serie gaat door wanneer 10 mensen meedoen.

Via internet zal U begeleidend materiaal worden aangeboden .

Docent. Dr. Jan Engelen
Bestuurlid Plein van Siena
Docent Godsdienst Pabo Amsterdam/Alkmaar (1971-2007).


(www.janengelen.nl)
jnngln#gmail.com (vervang # door @)

   
home